Ondarroa (Bizkaia)

Kanpotarrei etxea alokatu eta bitartean ganbaran bizi

Kanpotarrei etxea alokatu eta bitartean ganbaran bizi Bere akorduan Veganekoa zen Ondarroako hotel bakarra, baina kanpotarrak etxe partikularretara etortzen ziren. Kanpotarrei etxea alokatu eta eurak ganbaran egiten zuten bizimodua.

Transkripzioa

Ondarrure lehena etorten zin kanpotarrak, bilbotarrak-eta, beraniantik etorten zin. Etorten zin beraniantik. Hotel bakarra Ondarrun, nire akordoz, Veganeku, baiñe etorten zin... Jente bat eguan, etxik udan eitten ebenak alkila ta eurak igual harei hilabeteako-edo diru bat atateko emon, ta eurak igual eitten eben biximodu ganbaran. Ulertzen dozu /ulertzezu/? Ahal dan modun, haxe diru bat atateko edo, bai.

Egilea(k): Elisabet Santiso Aranbarri