Ondarroa (Bizkaia)

Soldata amari ezkondu ostera arte

Soldata amari ezkondu ostera arte <p>Ezkondu ostean ere, amarenera ezkondu zenez, amari ematen zion irabazitakoa. Bere amak ondo administratzen zioten dirua.</p>

- Ordun zu ezkondu arte ez ziñan hasi zure diru administretan.
- Ni, sekule bez. Ezkondu ta gero bez. Ezkondu ta gero amanea etxea ezkondu nittan eta ba zemat urte bi ta erdi edo gero ama beste etxe barrire jun zan ta. Nik mollan ta sari konpontzen bardin segiuten neban ta amak hartzen zittuzen /hartzetxuxen/. Bai honen jornala ,hau e lihorreku zan. Honek jornala gorde.
- Alaba:Hori ez nekixen
- Ez ez zure jornala gorde etten gendun, zure jornala.
- Senarra: Berak gordeten eban.
- Ez, zure jornala gorde etten gendun gero bir ixaten banin prestaten zan, baiñe ez hori sagrau zan, baiñe nik neuri bai . Mollan ta sari konpontzen bardin bardin . Gero beste etxea jun zin ta hamentxe.
- Bueno bañe merezi izen ban hori dana .
- Bai bai bai bai bai bai