Ondarroa (Bizkaia)

"Txikota" eta "esku"

"Txikota" eta "esku" <p>Sarearen poltsari Ondarroan "txikota" esaten zaio. Arraina bertan geratzen da, gainerako sareak gorantz egiten duenean. Atal horretako haria lodiagoa izaten zen eta maila txikiagoa. Beste alderdiari "esku" esaten zaio.</p>

-eta gero hori, sarien boltsak edo zertzuk izaten zien?
-“txikota”, boltsi, boltsiai “txikota” esaten gakon hamen
-a bale
-arraiñe sartzen danin eitten da toki batea jun beste altza eitten danetik eta ha da “txikota” eta beste alderdixe ba “esku”.
-eta hori txikota zelan […]?
-hori ixaten zan lodixaua eta malli be txikixaua, malli be txikitxua gatxaua konpontzeko txiki-txikixe, eta lodixau be bai
-eta “esku” zer zan?
-“esku” beste aldierdixe. Osea, hau da /hau de/ sari ezta? hau partiau da txikota totuaua ta beste alderdixe guzti ba esku, Gero tranpillak, kortxu eta goiburuk eta hori, hoixe eukan, horretxe da sari.

Egilea(k): Aitor Bedialauneta (Ondarroako Institutua)