Ikatz-sarea

Ikatz-sarea Ikatzaren hautsa kentzeko galbahea erabiltzen zen, ikatz-sarea. Burdinazkoa baino lehen, zumitzezkoa.

Transkripzioa

- Iketza pasau itten zan, ezta? hautsa kentzeko, pasau itten zan zea, iketz-xehia, eta bea hala ikesitta euen. Galbahia burdiñezkua azken aldea, ezta, saria eukana, baiña zurez... zimintzezkua eukanakin be ibilitta euen bea. Ta beak zimintzezkua gura eben ittia baiña eskarpia bueltan erredondua ezin geben etara geuk, eta banastagiñai edo horrek gauzok itten zittuenoi fan zan ba...
- Kuadraua?
- Kuadraua etara otsain! hor dau!
- Baiña galbahia kuadraua nun ikusi da ba?
- Kuadraua etara otsain! jeje
- Bueno, hori be da benetan museoko piezia.
- Etxera etorri ta barre itten eben. Eta bildots bat ainddu osten gaiñera, ta "bildotsa eruan in biharko dostet orduan", eta eruan osten bildots hori.
- Eta nok iñ eben? Zein banastagiñek?

Egilea(k): Jon Arkauz