Murueta (Bizkaia)

Etxeko txakolina

Etxeko txakolina Etxerako txakolina egiten zuten. Mahats beltza izaten zuten, amerikanoa. Batu mahatsa, prentsan jarri eta bueltaka, palankari eskuz eraginda, kupela bete arte. Irakiten zuenean bitsa kendu behar zitzaion, berriz irakiten zuenean ere berdin, eta azkenean itxi kortxoarekin eta karea jartzen zitzaion inguruan. Geratzen ziren mahats-azalei ura botatzen zitzaien; eta hura fermentatzen zenean, ardo gorri moduko bat edaten zuten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MUR-001-038 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Etxerako txakolina egiten zuten. Mahats beltza izaten zuten, amerikanoa. Batu mahatsa, prentsan jarri eta bueltaka, palankari eskuz eraginda, kupela bete arte. Irakiten zuenean bitsa kendu behar zitzaion, berriz irakiten zuenean ere berdin, eta azkenean itxi kortxoarekin eta karea jartzen zitzaion inguruan. Geratzen ziren mahats-azalei ura botatzen zitzaien; eta hura fermentatzen zenean, ardo gorri moduko bat edaten zuten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia