Gabonetako menua eta ohiturak
Hizlaria(k):
Ondarza Elorriaga, Margari
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MUR-001-037 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan, ahuntzaren bildotsa hiltzen zuen aitak. Karakolak garbitu, egosi eta arrozarekin jartzen ziren, mamiak oskoletik aterata. Arroz-esnea izaten zen postrea. Intxaur-saltsa ere jaten zuten. Ogi labekada bat egiten zen jaietarako. Ogiaren lehenengo zatia "ogi salutadua" gordetzen zen txakur amorratuentzako. Bigarren zatia etxeko txakolinetan busti eta etxeko guztiek probatzen zuten.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2010(e)ko apirilaren 21a
- Iraupena: 0:03:13
- Erref: MUR-001/037
- Kodifikatzailea: Arantza Bilbao
- Gaia(k): Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Ohiturak eta sinesmenak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!