Murueta (Bizkaia)

Gabonetako menua eta ohiturak

Gabonetako menua eta ohiturak Gabonetan, ahuntzaren bildotsa hiltzen zuen aitak. Karakolak garbitu, egosi eta arrozarekin jartzen ziren, mamiak oskoletik aterata. Arroz-esnea izaten zen postrea. Intxaur-saltsa ere jaten zuten. Ogi labekada bat egiten zen jaietarako. Ogiaren lehenengo zatia "ogi salutadua" gordetzen zen txakur amorratuentzako. Bigarren zatia etxeko txakolinetan busti eta etxeko guztiek probatzen zuten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MUR-001-037 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Gabonetan, ahuntzaren bildotsa hiltzen zuen aitak. Karakolak garbitu, egosi eta arrozarekin jartzen ziren, mamiak oskoletik aterata. Arroz-esnea izaten zen postrea. Intxaur-saltsa ere jaten zuten. Ogi labekada bat egiten zen jaietarako. Ogiaren lehenengo zatia "ogi salutadua" gordetzen zen txakur amorratuentzako. Bigarren zatia etxeko txakolinetan busti eta etxeko guztiek probatzen zuten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia