Mendaro (Gipuzkoa)

Debako hondartza

Debako hondartza <p>Trenean mugitzen ziren bainuetxeko bezeroak. Deba oso estimatua zen, eta bertako jendeak etxea udatiarrei utzi eta etxekoak ganbaran egiten zuten lo. Beraiek Debako hondartzara joaten ziren.</p>

Transkripzioa

- Len trenian asko, e... maleta zahar galantekin! Jesus! Agostua. Deba e... estimazio haundixa eukitzen zauan Debak. Pentsaizue, etxetan zeak... kanpoko jendia —madrileño ta— asko etortzen zan, eta eurak ganbaraa juten zian udan, dirua atatzeko.
- “¡Eso es verdad eh! Sí, sí, sí, sí, sí”. Bai. Ta gero, goizian goizo plaiara... ganbaratikan jun bihar!
- (Hiztuna 2) Ezin aguantau ganbaran... beruan beruakin!
- Zuek plaia-ta juten ziñazten? Edo...?