Mendaro (Gipuzkoa)

Etxabe baserrian gurina egiten zuten

Etxabe baserrian gurina egiten zuten <p>Etxabe baserrian gurina egiten zuten. Orduan gurina erosten zuten olioaren ordez. Gurina nola egiten zuten azaltzen du.</p>

Transkripzioa

- Hamen Etxaben-ta mantekillia itten zeben, basarrixan. Mantekillia erosten zan olixuan ordez. Geuk’e bai, nere amak-eta mantekillia erosten zeben. Ta ein eitten zeben. Nik goguan jakanat amak mantekillia... Nik ez jakiñat, neska! Lengo esniak oin baiño hobiauak hittunan. Hari grasa kentzen ziuen, gaiñeko zea,...
- (Hiztuna 2) Nata.
- Nata esaten dana.
- Ta harekin. Ta hartzen gendun hola ontzitxo baten eta “kli, kli, kli, kli...” hola jardun, jardun, jardun, jardun ta pelotita itten zan. Pelotita. Ta mantekillia itten zan. Ez dakit nik zela mantekillia itten zeben. Ta hor basarrixan mantekilla, Etxabekuak mantekillia saltzen jonen."Sí". Gerra... gerra denporan o ondorenian-ta... zeozer! Hori Ermuko urdeixan estilua dek!

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)