Mendaro (Gipuzkoa)

Karta jokoa eta futbola

Karta jokoa eta futbola <p>Puntuan aritzen ziren kartetan, ama oso karta zalea zen. Futbola asko gustatzen zitzaion eta mutilekin aritzen ziren jolasean.</p>

- Eta akordatzen zea ze joko eitten zenun?
- Puntuan. Amama guria oso jokolarixa... musian ta! Ixa ikesixan geratu giñan, baiña ez naban ikesi musian! Baiña puntuan, haura, bai, hauraxe ikesi neban bakarrik.
- Eta anai-arrebekin zetan jolasten zenuen?
- Ba, ostian, fubolian asko gustatzen zatan mutillekin ibiltzia. Ta ostian, jokuan e... gitxi... astixa pixkat... egualdi txarra zauenian-ta eitten gendun bakarrik.
- Orduan, mutillekin fubolian jokatzen zendun?
- Bai, ibiltzen giñan. Jokau ez ibilli.
- Bai.
- Kuadrillan palta bazan baten bat, ba, ein in bihar. Ta gustora, gaiñera. Gustau itten zatan, gaiñea.
- Pelotan ere...?
- Pelotan, ez. Pelotako apizioik ez det... hori ez gendun. Eskuekin pelotan prontoian ezin jo.