Markina-Xemein (Bizkaia)

Jolasak

Jolasak <p>Gerrak erditik ebaki zuen emakumea dela dio, jostun ona izango litzatekeelako. Umetan ezkutaketan, diaboloarekin, aponekin, ziri-zirike... aritzen ziren. Neskak neskekin ibiltzen ziren.</p>

Transkripzioa

-Ni naz neska bat gerriek erdi-erdittik ebagi niñuena. Ze ni izengo nintzen jostun ona eta esku biherra asko gustau jatena. Gero, ba, beste gauzaik ez geunken eta umetan ibiltten giñen ezkutuke ta. Zeuek be ibiliko ziñen ezkutuke. Gero diabolue. Zelaixen diabolue zeiñek goraua bota. Aponak, aponakin be bai. Xiri-xirike be bai, orratzakin. Ba, gauza polittek, ta dana galdu da, dana galdu da.
-Eta hor, neskakin edo mutillekin?
-Ez, neskak neskakin. Bai.