Markina-Xemein (Bizkaia)

Anis kopak eta gaseosa

Anis kopak eta gaseosa <p>Anis kopak ere ematen zituzten gozotegian. Gaseosa erosten zuten egiten zuten lekuan. Karamelo txikiak beste leku batean.</p>

- Ta, horretan orduen, ze egoten zan, kafie da zer gehixau emoten ben?
- Anise, “copitas de anís”. Ta, ba, ez takit. Egunez, refreskue, limonadie zan asko. “Unas limonadas”, kristelezko boteillan. Ta, kanikie, “dra!” Gora juten zan; sakatu holan, ta Legarranien. Ta, Legarrana jun ezkero, merkia. Ta, ba, Legarrana. Han ein eitten eben Legarranien… Ta, gu haraxe juten giñen. Han, egoten zan, ha. Hantxe hartu merkia zalako ze, zine bat euen hor, gure etxian onduen, en Ziarkalia, ta haraxe juten giñen. Pezeta bat edo, emoten eutsuen ta, “caramelos pequeños” emoten euskuen, Euleterionien, hainbeste. Txikixek, horrek ebaki haundixe, ta gero, kortien gelditzen zien harek, txiki-txikixek emoten zittuen.