Markina-Xemein (Bizkaia)

Txikiteo giroa

Txikiteo giroa <p>Jende askok txikiteatzen zuen orduan iluntzetan eta domeketan. Taldetan. Eguerdian ez hainbeste.</p>

Jende askok txikiteatzen zuen orduan iluntzetan eta domeketan. Taldetan. Eguerdian ez hainbeste.

Transkripzioa

- Ta, lehen tabernara buelteta, lehen holan, txikiteruen giroa ta hori, zelan izeten zan, txikiteo kontue? Zu, tabernan egoten ziñenien?
- Ona. Orduen, jente askok txikiteete eban; oin ez. Baiña orduen bai, e. Ordun asko, buenooo!
- Holan kuadrillak…?
- Goxien, kuadrillak. Goxien e, igual hainbeste. Domeketan, bai, e. Baiña ordun zapatuen be, biherra eitten zan; oin, ez. Baiña ordun zapatun be, biherra. Ta… Gabien o illuntzien, asko. Oin ez da, lau katu, katu bakarrik.
- Ta, ze, beti taberna bardiñek ta beti kuadrilla bardiñek?
- Bai, jeneralin bai, e! Bai, geu lagunek izeten giñen moduen hiru-lau, ba harek be, euren kuadrillan, beti.
- Baia andrak andrakaz ta gizonak gizonaz?