Makea (Lapurdi)

Euskal Herriaren amodioa atxiki dute haurrek

Euskal Herriaren amodioa atxiki dute haurrek <p>Haurrekin biziki pozik dela dio, bereziki aitonen hizkuntza atxiki dutelako. Oroitzen du bere alaba, euskara utzi ondoan, berriz lotu zela euskarari. Haur txikiek ere euskara ematen dute.</p>

Transkripzioa

- Ene bizia hola, ene haurrekilan biziki kontent niz eta bere Eskual Herriaan amodioa atxiki bitute eta bere haurreri erakutsi bitute, bere aitonen-eta hizkuntza, biziki kontent niz.
- Gasteizen da, bai, bai.
- Eskuararik?
- Ba, ba, eskuara, bistan da, eskuara. Unibertsitatean erakasle izana da eskuaraz, ba, ba, ba. Erraiten dautzut, utzi izan ondoan lotu zen hura’re eskuarari eta, eskuaraan balioa eta eskuaraan amodioa, eta hiru haur baditu eta hiru alabak, gauza bera, e?

Egilea(k): Maite Mendiburu Elizalde