Makea (Lapurdi)

Ama makearra, aita iholdiarra

Ama makearra, aita iholdiarra <p>Bizi den "Sendalepoa" (Zenderalephoa) etxean sortu zen Ang&egrave;len ama; aita aldiz, iholdiarra zen. Sei haurride ziren, zaharrena 1926an sortua, gazteena 1935ean.</p>

Tamaina:

Bizi den "Sendalepoa" (Zenderalephoa) etxean sortu zen Angèlen ama; aita aldiz, iholdiarra zen. Sei haurride ziren, zaharrena 1926an sortua, gazteena 1935ean.

- Ta orduan, zure aitetamak nongoak ziren?
- E ben, ene ama horkoa zen, hor sortüa, Sendalepoa etxe hortan, eta aita Iholditik jina zen…
- Ta zenbat haurride zinezten?
- Gu izan gira sei haurride: zaharrenak hooita… mila bederatziehun ta hooita seian sortu zen, ni laugarrena hooita hamekan, heldu bita bost urtez baginen lau haurride eta gero beste biga jin ziren, bat hooita hameka… hamabostian, ta bestea hooita hamazazpian, Mailuxa eta Martzel, bi azkenak.

Egilea(k): Maite Mendiburu Elizalde