Aramaio (Araba)

Aitona itsasoan hil

Aitona itsasoan hil <p>Aitajauna Ameriketara zihoala, barkua urperatuta hil zen. Ez dute aitajaunik eta amandrerik ezagutu.</p>

Transkripzioa

-FEL.: (Etxia) erosi-erosiein euen gure aittejaunak, hamentxe jaiotakua ra, baiñe euken Argentinan famelixie eta joien haretxek ikusten. Ta "en Vigo", Vigo pentsetan dot, Galizian, urten eta, denporal batek urten eta...
-MAR.: ... jo ezkiña bat eta barkua apurtu in zan, ta ha itxo in zan. Joien bere alaba bateaz eta alabie zelan mariau itten zan, kubiertan oien, eta harek....
-FEL.: Ta agertu zien bera ta Eibarko bat edo "nadando, navegando en una balsa, desnudos...".
-MAR.: ... erropa barik eta ezebe barik. en la Isla de [Zálbora]. Baiña zenbat urte?
-FEL.: Ba pentsaizu, gu jaixo baiño lehenau hil zan aittajaune.
-Aittajaune hil jatzuen zuei?
-Guk ez dogu ezautu ez aittajaunik eta ez amandreik. Batzuk "por desgracias y otros porque se murieron..."
-Ez amana ta ez aittena.