Lezo (Gipuzkoa)

Igandetan erosten zuten egunkaria: 'El Día'

Igandetan erosten zuten egunkaria: 'El Día' <p>Ez du irratirik ezagutu etxean. Tabernetan egoten zen irratia. Igandetan egunkaria erosten zuten; <em>El D&iacute;a</em>. Gero, bandoa ere jotzen zuten.</p>

Tamaina:

Ez du irratirik ezagutu etxean. Tabernetan egoten zen irratia. Igandetan egunkaria erosten zuten; El Día. Gero, bandoa ere jotzen zuten.

- Eta radiyua izaten zenuten? Etxean ezagutu dezu?
- Ez.
- Radiyua?
- Ez. Guk ez genun orduan radiyoik.
- Herriyan izango zan nunbaite?
- Bai, tabernetan.
- Tabernetan.
- Tabernetan bai.
- Eta notiziyak-eta nola ailleatzen zien?
- Deus ez, guk jaiyian guk periodikua eosten genun eta notiziyak haundinak jaiyeko periodikuan. Hiru sosekin, "quince céntimos". Haiekin izaten zen ‘El Día’ ta ‘La Constancia’re bazen, ‘El Día’´re bazen ta bestia ez dakit zer zen. Guk "El Día" ibiltzen genun. Ta notiziyak [hala]. Ta gaiñiakoan banduakin eo zerbaitekin kalian jotzen zutenakin o, ta hola bizi.

Egilea(k): Jon Alkorta Agirrezabala