Legutio (Araba)

'Sección Femenina' eskolan

'Sección Femenina' eskolan <p>Maria Jesusen eskola-garaian, <em>Secci&oacute;n Femenina</em>ko batzuk etortzen ziren.</p>

Maria Jesusen eskola-garaian, Sección Femeninako batzuk etortzen ziren.

Transkripzioa

- Ya nire ikastolan ta, ez da egon halakorik. Bai euki du apur bat, ba etorten ziren orduen, ni gogoraten naz “de la sección femenina” etorten ziren.
- Ikastolara, ikastolara bi neska, ez dakit ze egun… astien behin etorten ziren, ez dakit zen asteartea edo eguenean edo noz ez dakit, baiña badakit, gogoratzen naz etorten zirela. Ta haik ba berba iten uskuen “de la unidad de España”, ta “de la falange, José Antonio Primo de Rivera”. Ta horreik kontuok eukiten uskuen. Eta klaro, guk, horreik gauzok guretako ba ez ziren! Guk horreik gauzak ez gaukezen barruan, gaukezen beste gauza batzuk. Ta hartu gebazen kastiguak eta hori, bai? Bueno, zigorrak baiña bueno, oso-oso sinpleak, sinpleak; oin ez naz gogoraten…

Egilea(k): Imanol García