Kortezubi (Bizkaia)

Goikoleako errotariari Guardia Zibilak zetozela abisatzen

Goikoleako errotariari Guardia Zibilak zetozela abisatzen <p>Errota asko zeuden. Oman bi zeuden, eta bata Goikolea zen. Behin kalean entzun zuen hangoek tranpak egiten zituztela (sasoi hartan prezintatuta zeuden errotak) eta Guardia Zibilak joango zirela, eta bere senarra bertara joan zen errotariari abisatzera, laguna zuen eta. Guardia Zibilak heldu zirenerako, guztia garbitu eta armiarma-sarez bete zuten zarratuaren itxura eman zezan. Jendeak gauez erabiltzen zituen galarazita egon zirelako. Arratzun hiru errota egon ziren: Arrandieta, Gaztai&ntilde;errota eta Jose errota. Gernikako Errenteria auzoan ere egon zen bat. Errotariak ehotakoaren portzentaia bat jasotzen zuen, ordain gisa.</p>

Tamaina:

Errota asko zeuden. Oman bi zeuden, eta bata Goikolea zen. Behin kalean entzun zuen hangoek tranpak egiten zituztela (sasoi hartan prezintatuta zeuden errotak) eta Guardia Zibilak joango zirela, eta bere senarra bertara joan zen errotariari abisatzera, laguna zuen eta. Guardia Zibilak heldu zirenerako, guztia garbitu eta armiarma-sarez bete zuten zarratuaren itxura eman zezan. Jendeak gauez erabiltzen zituen galarazita egon zirelako. Arratzun hiru errota egon ziren: Arrandieta, Gaztaiñerrota eta Jose errota. Gernikako Errenteria auzoan ere egon zen bat. Errotariak ehotakoaren portzentaia bat jasotzen zuen, ordain gisa.