Basauri (Bizkaia)

Etxerre auzoa eta inguruko baserriak

Etxerre auzoa eta inguruko baserriak <p>Etxerre auzoa nolakoa zen eta lehen ze baserri zeuden azaltzen du.</p>

Etxerre auzoa nolakoa zen eta lehen ze baserri zeuden azaltzen du.

- Zer Fermin, hau lehen ez zan izin holangua, ezta?
- Ez, antzirik be ez. Lehen baserrik egon zien emen, nire osteien baserriek egon ziren leheno. Oin danak... hau be burniye barrie da. Hau're mile bederautze hogeien edo hogeite bien iñe dagoz etxe hau e. Ostantzien bestela, egon zan gure baserrie zubien azpien. Ta gero egon zien beste baserri txikiaguak... Leandro bizi zen, Leandro aurrerau Zurrunbillo ta horreik, ta gero egon zien hiru, bizi zienan Bengoa baten, Urzelai beste baten ta Elorriaga bestiekin. Baserri baten hiru bizi zien, ta gero aurrerago egon zan Astigarragan, Astigarragan zera, etxea. Ta gero aurrerau, jun zen zera kazeteriena esaten ziñoen, han trenak barrerak ipini...

Egilea(k):