Iurreta (Bizkaia)

11 urterekin neskame

Hizlaria(k): Belar Etxaniz, Maria

11 urterekin neskame joan zen Portugaletera, esne-partitzera. Aita hil zitzaien eta bost seme-alaba izanik bizimodua atera beharra izan zuten.

Transkripzioa

Amaika urteas, ba, kriyea jun nitxen. Klaro! ba, an tripa(k) bete in bie sien da. Da umíok, danok, txikiyek, eta txikiyena(k) saspi illebete, da ama bakarrik an , sérue goiyen da lurre beien. Selako bisimódue eukingo geñun, ba? Ni Portugaletera, “tia” euki naban an da, aitta defúntuen anaiye euen an eskóndute, esné-partietan, tia be biximodue ataaten, gisona ildda be. Bixímodue al da modúen atáaten ibili san. “Comedor de los pobres” eitte aben, játekue ipini, da gero “Montaña”ti ekarte utzien esníe, da a esníe, ba, gu partidu eitte geñun. Beste kriyera ba pe euki aben, da ni be bai tta.

Egilea(k): Alberto Errazti