Iurreta (Bizkaia)

Batailak

Bataila batzuk aipatzen ditu: Elgeta, Sollube eta Artxanda. Gogorrena Sollubekoa izan zela dio. Artxandara Jose Antonio Agirre lehendakaria etorri zitzaien zoriontzen.

Transkripzioa

Batallak itzelak, otia! Elgetan be bai tte, élgetan be go(g)orra eon san, andiyena andiyena eongo san Sollúben seguruti, ni eon nitxen lekuen, Solluben. Gero ándik Artxándara, Josantonio Agírre etorri yakun felísietan, baia es eben abioirik eta, eser da guk esin eser eiñ fúsilekin bakarri. Errékie pasau an lantxetan, subiyek bota abiesan Biibon, da lántxetan pasau bier Deustuti Sorrósara, jo... Iru urte,e! ariñ esate (d)a “treinta y seisien' urten, etxien, da “treinta y nuevian' etxéa. Etxeko kinttue nitzen ni da, justu justu arrapau gérriek, gorriye ta diábrue, sasoi ona al guento!

Egilea(k): Alberto Errazti