Ispaster (Bizkaia)

Errementeria etxeko teilapean zegoen

Errementeria etxeko teilapean zegoen <p>Etxeko teilapean lan egiten zuen osabarekin eta bertan zuten errementari-tailerra. Bost herri ezberdinetatik ibiltzen ziren eta asteko egun guztietan lan egiten zuten.</p>

-Errementari esan dozu, erradurak eitten zenduezela.
-Baiña han perratokixe tailler moduen euki zenduen etxien edo?
-Bai. Etxin tejabani aurrin hori ta bertan. Ordun guk bost herri eitten genduzen. Lekitto, Ipistar, Amoto, Mendexa ta Ipistar. Bost herri, erun genduzen. Astiek sei egun dekoz biherrerako ta guk zortzi egun sartzen genduzen. Bai. Lekitxon martizena, eguena ta zapatue, eguaztena Mendexan, barixakue Amoton ta astelehena, eguaztena ta barixaku Ipistarren. Zortzi egun biherrien.
-Semea: Bertako hauspue be oin ez dago Bilbon hor museo etnolografikon?
-Bai, eongo da. Nik hareri zenbat bider erain dotsoten /eraintsoten/.