1 |
Ontzi bateko arrantzale kopurua eta bakoitzaren papera |
|
2 |
Antxoak kontserban nola egiten diren |
|
3 |
Arrain-saltzaileak kalez kale |
|
4 |
Goizeko ordu txikietan despeskara |
|
5 |
Emakumeen lanak arrantza munduan |
|
6 |
Sareak tintatu egiten ziren konserbatzeko |
|
7 |
Tretzak preparatzeko lanaren inguruko azalpenak |
|
8 |
Sarea azkar konpondu behar izaten zen marinelak berriz itsasoratzeko |
|
9 |
Majuako arrantzan konpainiak izaten ziren |
|
10 |
Baporeetatik motordun ontzietara aldatu zeneko garaia |
|
11 |
Emakumeen lana mallako arrainarekin |
|
12 |
Emakumeak antxoa fabriketan |
|
13 |
Bisigu zozketa kaian |
|
14 |
Arrain-partiketa marinelen artean |
|
15 |
"Poitua" zer den esplikatzen da |
|
16 |
Alemanen gerra hasi eta arrainarekin dirua egin |
|
17 |
Mallako antxoaren arrantza |
|
18 |
Poituaren inguruko azalpenak |
|
19 |
Harizko sareak tindatu egiten ziren kontserbatzeko |
|
20 |
Poitoaren ohitura Alfonso LarraƱagak ekarria Donostiatik |
|
21 |
Saltzen ez ziren arrainei ematen zitzaien irtenbidea |
|
22 |
Arraina saltzearen inguruko kontuak |
|
23 |
Portu zaharra, "Atxerridxa" |
|
24 |
Mutikotatik antxoa fabrikan lanean |
|
25 |
Atuna, edozein eratara jan daitekeen arraina |
|
26 |
Kontserba fabrikako lanak |
|
27 |
Despeskako lanaren inguruko azalpenak |
|
28 |
Egunean egunekoa kobratzen zuten |
|
29 |
Arrainak kontserban jartzeko mimo asko egiten zitzaion |
|
30 |
Atun kontserba; Zumaiako Ortiz fabrika |
|
31 |
Sare-konponketa eta tintatzea |
|
32 |
Moila lehen estuagoa zen |
|
33 |
Gurdiekin banatzen zen arraina fabriketara |
|
34 |
Lehen buru-gainean eramaten zen arraina fabriketara, gero gurdiekin |
|
35 |
Arrain txikia Donostiara eta handiagoa fabrikara |
|
36 |
Aizarnazabaldik Getariara antxoa lanera |
|
37 |
Gizona motor txikiarekin eta bera arraina saltzen kalean |
|
38 |
Donostiara arraina saltzera |
|
39 |
Sare-konpontze lanak |
|
40 |
Motor txikiarekin harrapatzen ziren arrain-klaseak |
|
41 |
Antxoa fabrikako lanak |
|
42 |
Atuna eta papalardoa kontserbatzeko lanak |
|
43 |
Bisigu-partiketa; bakailaoa pobreen janaria |
|
44 |
Udaberrian italiarrak etortzen ziren antxoatara |
|
45 |
Ia etxe guztietan zeuden bodegak |
|
46 |
Lehen arraina gertuago egoten zen |
|
47 |
Tretza betetzea nola egiten zuten |
|
48 |
Lanean hasteko grinagatik eskola utzi |
|
49 |
Harrapatutako antxoarekin zer egin jakin ez |
|
50 |
Arrainarekin lotutako lanetan ibilitakoa bizi guztian |
|
51 |
Antxoa-fabrikako lan-baldintzak eta arrantzako aurrerapenak |
|
52 |
Amari laguntzeko, 11 urterekin lanean hasitakoa |
|
53 |
Gazitze-fabrika eta botikaria |
|
54 |
Arraina saltzera Zumaiara baldea buruan hartuta |
|
55 |
Eskolatik gazitze-fabrikara |
|
56 |
Gurasoei jornala emateko poza |
|
57 |
Gerraostean goserik pasa ez |
|
58 |
Sareak konpontzeko orratzak |
|
59 |
Arraina neurtzeko pikarokeria |
|
60 |
Sarea konpontzeko tresnak eta moduak |
|
61 |
Harizko sareetatik nylonezkoetara |
|
62 |
Itsasoan hasi zeneko kanpainak |
|
63 |
Atunaren arrantza pausoz pauso |
|
64 |
Antxoa lehorrera ekarri artean nola kontserbatu |
|
65 |
Lehorrera iritsitakoan, arraina saltzera |
|
66 |
Poituari buruzko azalpena |
|
67 |
Kofradien eta Ermandadeen funtzioa |
|
68 |
Itsasontzi berria nola aukeratu |
|