| 1 |
Ontzi bateko arrantzale kopurua eta bakoitzaren papera |
|
| 2 |
Antxoak kontserban nola egiten diren |
|
| 3 |
Arrain-saltzaileak kalez kale |
|
| 4 |
Goizeko ordu txikietan despeskara |
|
| 5 |
Emakumeen lanak arrantza munduan |
|
| 6 |
Sareak tintatu egiten ziren konserbatzeko |
|
| 7 |
Tretzak preparatzeko lanaren inguruko azalpenak |
|
| 8 |
Sarea azkar konpondu behar izaten zen marinelak berriz itsasoratzeko |
|
| 9 |
Majuako arrantzan konpainiak izaten ziren |
|
| 10 |
Baporeetatik motordun ontzietara aldatu zeneko garaia |
|
| 11 |
Emakumeen lana mallako arrainarekin |
|
| 12 |
Emakumeak antxoa fabriketan |
|
| 13 |
Bisigu zozketa kaian |
|
| 14 |
Arrain-partiketa marinelen artean |
|
| 15 |
"Poitua" zer den esplikatzen da |
|
| 16 |
Alemanen gerra hasi eta arrainarekin dirua egin |
|
| 17 |
Mallako antxoaren arrantza |
|
| 18 |
Poituaren inguruko azalpenak |
|
| 19 |
Harizko sareak tindatu egiten ziren kontserbatzeko |
|
| 20 |
Poitoaren ohitura Alfonso LarraƱagak ekarria Donostiatik |
|
| 21 |
Saltzen ez ziren arrainei ematen zitzaien irtenbidea |
|
| 22 |
Arraina saltzearen inguruko kontuak |
|
| 23 |
Portu zaharra, "Atxerridxa" |
|
| 24 |
Mutikotatik antxoa fabrikan lanean |
|
| 25 |
Atuna, edozein eratara jan daitekeen arraina |
|
| 26 |
Kontserba fabrikako lanak |
|
| 27 |
Despeskako lanaren inguruko azalpenak |
|
| 28 |
Egunean egunekoa kobratzen zuten |
|
| 29 |
Arrainak kontserban jartzeko mimo asko egiten zitzaion |
|
| 30 |
Atun kontserba; Zumaiako Ortiz fabrika |
|
| 31 |
Sare-konponketa eta tintatzea |
|
| 32 |
Moila lehen estuagoa zen |
|
| 33 |
Gurdiekin banatzen zen arraina fabriketara |
|
| 34 |
Lehen buru-gainean eramaten zen arraina fabriketara, gero gurdiekin |
|
| 35 |
Arrain txikia Donostiara eta handiagoa fabrikara |
|
| 36 |
Aizarnazabaldik Getariara antxoa lanera |
|
| 37 |
Gizona motor txikiarekin eta bera arraina saltzen kalean |
|
| 38 |
Donostiara arraina saltzera |
|
| 39 |
Sare-konpontze lanak |
|
| 40 |
Motor txikiarekin harrapatzen ziren arrain-klaseak |
|
| 41 |
Antxoa fabrikako lanak |
|
| 42 |
Atuna eta papalardoa kontserbatzeko lanak |
|
| 43 |
Bisigu-partiketa; bakailaoa pobreen janaria |
|
| 44 |
Udaberrian italiarrak etortzen ziren antxoatara |
|
| 45 |
Ia etxe guztietan zeuden bodegak |
|
| 46 |
Lehen arraina gertuago egoten zen |
|
| 47 |
Tretza betetzea nola egiten zuten |
|
| 48 |
Lanean hasteko grinagatik eskola utzi |
|
| 49 |
Harrapatutako antxoarekin zer egin jakin ez |
|
| 50 |
Arrainarekin lotutako lanetan ibilitakoa bizi guztian |
|
| 51 |
Antxoa-fabrikako lan-baldintzak eta arrantzako aurrerapenak |
|
| 52 |
Amari laguntzeko, 11 urterekin lanean hasitakoa |
|
| 53 |
Gazitze-fabrika eta botikaria |
|
| 54 |
Arraina saltzera Zumaiara baldea buruan hartuta |
|
| 55 |
Eskolatik gazitze-fabrikara |
|
| 56 |
Gurasoei jornala emateko poza |
|
| 57 |
Gerraostean goserik pasa ez |
|
| 58 |
Sareak konpontzeko orratzak |
|
| 59 |
Arraina neurtzeko pikarokeria |
|
| 60 |
Sarea konpontzeko tresnak eta moduak |
|
| 61 |
Harizko sareetatik nylonezkoetara |
|
| 62 |
Itsasoan hasi zeneko kanpainak |
|
| 63 |
Atunaren arrantza pausoz pauso |
|
| 64 |
Antxoa lehorrera ekarri artean nola kontserbatu |
|
| 65 |
Lehorrera iritsitakoan, arraina saltzera |
|
| 66 |
Poituari buruzko azalpena |
|
| 67 |
Kofradien eta Ermandadeen funtzioa |
|
| 68 |
Itsasontzi berria nola aukeratu |
|