Gernika-Lumo (Bizkaia)

"De Madrid ha venido mierda en bote para untar a los Guardia civiles en el bigote"

"De Madrid ha venido mierda en bote para untar a los Guardia civiles en el bigote" <p>Umetan "De Madrid ha venido mierda en bote para untar a los Guardia civiles en el bigote" abestia abesten zuten, baina guardia zibilak agertzerakoan arin isiltzen ziren.</p>

Transkripzioa

- Orduen, honek Pako Buruk-eta telebisiñoen atatan dabezan honek […] kanziñoak. “Jugábamos a esto”, ez dakit zer. Ordun kanziño bat, egon zan esaten ebana: “Si supieran los…¡No!”
“De Madrid ha venido mierda en pote,
para untar a los guardia civiles el bigote”.
Ze, ordun guardia zibilek asko, holako bigotiaz ibiltten zien. Umiek, hori, zabaldu zen danien ta danak. Pakok ez zeban esan ta esan netsen lehengoan: “se te olvidó la canción del bigote, hombre. Mecauen, ¿cómo no se te acordó aquello?” Memorire etorri bez. Ba, esan osten: pues, orduen hori kanteten zan. Eskolako umiek ba, bat hasten zan ta ume guztixek hau te bestie. Ta guardia zibillek handik-eta “chavales…” Guk be, guardia zobillek ikusten genduzenien, danak “ni palabra”. Ixilik danok, joder!