Gernika-Lumo (Bizkaia)

Konfesatzeko hobeto Santa Klarara

Konfesatzeko hobeto Santa Klarara <p>Aste Santuan, denak joaten ziren konfesatzera; Santa Klarako bikarioak dena "pasatzen" zuela dio. Andra Mariako don Pedro gogorra zen.</p>

- Zuek derrigortute egoten ziñien joaten, ezta, konfesetan-eta?
- Bai. Aste Santuen madre mia! ta joaten giñezan danok Gerniken dauzen mutil guztidxek, bikaridxoa Santa Klarakoa, ze harek dana pasetan ei zeban.
- A bai? ta Andra Marikoak ez?
- Buf! egon zan bat don Pedro, oin Durengon dau, txarra, mortala. Baia Santa Klarako bikaridxoa ez dakitz entzun ta ezer ez zeban entzuten, ta danak paso: "hala, ein, erreze padre nuestro bat".