Gernika-Lumo (Bizkaia)

Zinemaren lehenengo pausoak

Zinemaren lehenengo pausoak "Los diez mandamientos" izan zen Gizarte Etxeko zineman emandako lehen pelikula; 8-10 egunez eman zuten aretoa topera betetzen zen-eta. Astelehen, martitzen, zapatu eta domekaz ematen zen; batzuetan hiru sesio eta beste batzuetan bi. Sarrerak 3 pezeta eta erdi balio zuen, umeek apur bat gutxiago ordaintzen zuten 5-6 erreal inguru. Azkenengo ilaran bi eserleku erreserbatuta egoten ziren plaka eta guzti alkatea eta bere emaztearentzat; derrigorrezkoa zen neurri hori, baina azkenerako ez zen erreserbatzen. Alkateak ere berdin-berdin ordaindu behar zuen sarrera.