Errenteria (Gipuzkoa)

Pontejosen preso Cóndor Legioarentzat lanean

Pontejosen preso Cóndor Legioarentzat lanean <p>Soldatu alemanen zaintzapean ziren Pontejoseko base militarrean atxilo hartuta zeudenak. Durango eta Gernika bonbardatu zituen C&oacute;ndor Legioa bertan zen.</p>

Tamaina:

Soldatu alemanen zaintzapean ziren Pontejoseko base militarrean atxilo hartuta zeudenak. Durango eta Gernika bonbardatu zituen Cóndor Legioa bertan zen.

-Han bizi ziñan, basian?
-E?
-Han, base hartan bizi ziñan?
-Baserri batian, kanpuan. Baserri bat ya erdi… Eroiya zen ta… Han lo itten genun. Ta handik, eguna argitzen zenian, eskolta hartu ta “campo de”… “al campo de aviación” joaten giñen. Ta han eskolta espainolak utzi ta alemanak [hartzen] giñen. Ta orduan ya kanpuan, alemanakin ya, ilun arte, seiak arte o zazpiyak bukatzen zuten, illuntzian ya bonbardeuak, berriz eskolata etortzen zen, berriz baserri harta o…

Egilea(k): Aitor Errazkin