Erandio (Bizkaia)

Udaletxea Erandiogoikotik Desertura

Udaletxea Erandiogoikotik Desertura Mertxe jaio zenean udaletxea Erandiogoikoan (Campan) zegoen. Nazionalek Desertura eraman zuten. Goiko eskualdea beti izan da euskalduna eta behekoa erdalduna.

Transkripzioa

- Ni jaio nintzenean, ayuntamentu egon zan Lacampa Erandion. Eskole ta guzti, halan bandereaz ta guzti. Baie gero sartu ziren beste tandakook eta eroan eben “a Desierto Erandio”, da maketeri gehiau da, gure da euskaldune, gure zona beti izen da euskaldune eta beti izen da Disiertu, ba, ez kategorik igual dau, kategorik gabe, baie han izen die oso "castellano" gehiao asko be gu baiño. Bai, han Erandion jaio nintzen.
- Orduen Lacampan.
- Lacampa Erandio, han iminten dau oin be Lacampa Erandio, Santa Maria de Erandio.