Elgoibarko kaleko Santa Ageda eskea

Elgoibarko kaleko Santa Ageda eskea Elgoibarko kaleko Santa Ageda eskea Santa Ageda bezperan egiten zen garai batean. Parte hartzen zutenetako asko Sigmako langileak ziren eta baimena ematen zieten eskean irteteko. Baina gauzak zailtzen joan ziren eta 70eko hamarkadan Santa Ageda egunetik gertuen zegoen larunbatean egitea erabaki zen. Ibilbidea. Azken urteetan bi talde egiten dira auzoetara joateko. Urasandiko elkartean hamaiketakoa egin ostean kaleko buelta egiten dute denek batera eta, ondoren, bazkaria. Azken urteetan eskoletako umeek ere parte hartu izan dute. Koplariak. Soinu-jotzaileak.