Danobat lantegiko ibilbidea

Danobat lantegiko ibilbidea Urte asko egin zituen Danobat lantegiko bulego-teknikoan lanean. Ez zitzaion gustatzen leku berean geldirik egotea eta Madrilera joan zen bi urterako. Emaztea ez zegoen gustura eta Elgoibarrera bueltatu ziren. Esperientzia ona izan zela dio, asko ikasi zuela. Itzuli zenean bulego-teknikoan jarraitu zuen lanean hasieran, baina gero produkziora pasa zen. Han ezagutu zuen Felix Etxeberria 1982-1983 inguruan. Harekin beti euskaraz egiten zuen, baina bestela gaztelania zen nagusi.