`Aitona eta biloba´, euskaraz egin zuten lehen antzezlana

`Aitona eta biloba´, euskaraz egin zuten lehen antzezlana Momentu batean Pako Juaristik erabaki zuen antzerkiak euskaraz egin behar zituztela. `Aitona eta biloba´ izan zen lehen obra. Herrian oso harrera beroa izan zuen. Gero Eibarrera joan ziren antzeztera, baina han jende gutxi izan zen. Klaudia Lecea izaten zen arropen arduraduna. Geroago Euskaltzaindiak Euskal Jaiak antolatu zituen eta berriz joan ziren Eibarrera. Bigarrengoan antzokia goraino beteta egon zen. Beste herri batzuetan ere antzeztu zuten eta baita Bilbon ere, Arriaga antzokian.