Anselma maistra; Mirenen koadernoa Madrilera

Anselma maistra; Mirenen koadernoa Madrilera Eskola publikoan ibili zen Miren. Gerra iritsi zenean eskola itxi egin zuten eta lantegira, lanera. Maistrak kanpotarrak ziren. Doña Anselma zen bere kutuna. Artolaneko ostatuan egoten zen eta eskola bukatutakoan haren gelara joaten zen koaderno bat idaztera. Dotore idazten zuen Mirenek, ortografia akatsik gabe. Koaderno hura Madrilera bidali zuten lehiaketa batera, baina ez zioten saririk eman. Hara joandako maistra batek esan zion azpijokoa egon zela.