Ikasmateriala; ikastolaren eragina beste ikastetxeengan

Pixkanaka-pixkanaka material asko sortu zen ikastolan. 1980 inguruan ikastetxe publikoak ere euskara irakasten hasi ziren eta beraiek prestatutako materialaz baliatu ziren. Ikastolaren hasieran `Xabiertxo´ eta `Martin Txilibitu´ ziren irakurketa-liburu bakarrak. Ikastolak gainontzeko eskolengan eragina izan zuela uste dute. Ikastolak gero eta ume gehiago hartzen zituen eta, hori ikusita, beste eskolak ere pixkanaka aldatzen hasi zirela uste du Jonek. 1975ean Franco hil ostean eta batez ere 1980-1982 ingurutik aurrera aldaketak nabariagoak izan ziren.