Karlos Santamariarekin eta Rikardo Arrregirekin bilera, ikastolako auzi bat konpontzeko

Karlos Santamariarekin eta Rikardo Arrregirekin bilera, ikastolako auzi bat konpontzeko Elgoibarko ikastolari elizak eman zion babesa sorreran. Lehenengo irakaslea Itziar Ajuria izan zen. Ondoren hasi ziren irakasle gazteek politikarekiko lotura handiagoa zuten eta gurasoei kezka piztu zitzaien, batez ere irakasle batekin. Guraso eta irakasleen arteko borroka zegoen, irakasleek euren arabera zehaztu nahi zutelako irakaskuntza. Orduan, Felix Euxeberriak bilera batera deitu zuen Jesus, Barrutiarenera. Lazaro Unzuetaren bitartez kontaktatu zuen Karlos Santamaria eta Rikardo Arregi etorri ziren bilera horretara. Guraso eta irakasleekin bildu ziren geroago eta hitzaldi baten bidez Rikardo Arregik garbi utzi zuen gurasoek izan behar zutela indar handiagoa. Rikardo Arregiren inguruko kontuak: "Zeruko Argia"ko artikuluak, heriotza, historikoki izan duen garrantzia...