Antzerkian, Mari Ezenarro eta Manolo Rementeriarekin

Antzerkian, Mari Ezenarro eta Manolo Rementeriarekin Mari Ezenarro elgoibartarrak deklamazioa ikasi zuen Madrilen eta antzerki-talde bat sortu zuen Manolo Rementeriarekin batera. Antzerkirako grina sartu zien Marik eta antzerkian hasi zen. "Nekaldia" antzeztu zuten elizan pare bat urtez. 1975-1976 inguruan izango zen. Beste antzerki-obrak Odeoian antzeztu zituzten. Taldeak ez ei zuen izenik hasieran. Ikastolako irakaslea zen Edurne Lasa sartu zenean, berak hartu zuen taldearen ardura eta Taupada izena ipini zioten.