Eibar (Gipuzkoa)

Erretiroa hartzeko ordaindu egin behar

Galdategia Legutiora tokiz aldatu zenean, Adelak lan egiteari utzi zion. Erretiroa hartzeko adinik ez zuenez, langabezia eta bajak konbinatu behar izan zituen. Hala ere, azken hilabeteak bere poltsikotik ordaindu behar izan zituela kontatzen du.

Jatorrizko proiektua

Transkripzioa

Ez neukan jubilatzeko sasoirik oindiño. Neukazen 55 urte t’erdi. “Ta dos años de paro”, gero bajak hartzen nittuan baina, bost hilabete pagau ein bihar izan nittuan, “sesenta y cinco mil pesetas, que me dolieron”… dana batera kendu esten. Bakizu zer zan hori? zeozer hartu bihar zenduala ta hori ikusi… pentsaizu! ta ziran, con paro y todo, 46 años de cotización, ta pentsaizu, pagau ein bihar.

Egilea(k): Izaskun Gaston Balerdi