Eibar (Gipuzkoa)

Isasitik hasi eta Santa Ines baserrira

Isasitik hasi eta Santa Ines baserrira Isasi kalean San Antonio komentua zegoen, gaur egungo Eroski inguruan. Eliza ederra zuen komentuak. Santa Inesen, berriz, izen bereko baserri bat zegoen eta esne freskoa ematen zieten bertaratzen zirenean. Gorago Kaskarrengoko baserria zegoen. Baserri aberatsa zen hura. Jende dotorea bizi zen bertan. Astelena pilotalekua gaur egungoa bezalakoa zen. Abontza baserria ere aipatzen du. Giputxaneko pilotalekuan jatetxea zegoen eta San Juan Egunean izozkia jatera joaten ziren. Markeskua jauregia ere aipagai du.