Eibar (Gipuzkoa)

Gaztetako jatekoak

Gaztetako jatekoak <p>Gaztetan neguan beti lapikokoa jaten zuten, garbantzoak, babak, e.a. Udan lekak eta gabonetan marrazkiloak, bisigua eta olio-asa jaten zuten. Konpota ere jaten zen, Marinak nola prestatzen zuen azaltzen du.</p>

Eibarko kultur ondarea

Tamaina:

Gaztetan neguan beti lapikokoa jaten zuten, garbantzoak, babak, e.a. Udan lekak eta gabonetan marrazkiloak, bisigua eta olio-asa jaten zuten. Konpota ere jaten zen, Marinak nola prestatzen zuen azaltzen du.


Proiektua: Egoibarra - Eibartarren Ahotan
Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao - Asier Sarasua Aranberri
Data: 1999(e)ko urriaren 07a
Iraupena: 0:02:32
Erref: AB-145/015
Kodifikatzailea: Jaione Gisasola
Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa

Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra.


Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!


Iruzkindu

Erantzuna emateko, sartu ahotsak.eus-eko komunitatera.

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia