Mendizaletasuna eta Eibarko Klub Deportiboa

Mendizaletasuna. Mendiak zer eman dion. Eibarko Klub Deportiboko buletinean idazten hasi zen eta gero `Pyrenaica´aldizkarian. Deportiboko buletin horren zuzendaria bera izan zen lau urtez.

– Mendiak, beraz, berarekiñ ekarri ditu bai zuretzako askatasuna, autoafirmazioa, indarra…
– Naturalezia ezagutzia. Horregaittik. Geologiako kursilluak zegattik egingo nittuan ba? Gustatzen jatalako.
– Eta horrek ekarri zizun, baita ere, idaztea.
– Bai, bai, bai. Ze sarri alkarrizketetan gertatzen zan eta alkarrizketak eukitzen genduzen lagunekiñ eta : “Zegaittik ez dozu hori idazten?”. Guk be zelan irakortzen gendun beste batzuk egindakua, hortik hasi nintzan. Eibarko Club Deportivuan holako boletin bat egitten zan eta han. ‘Pyrenaica-n’ gero. Eta igarri barik gero hasi nintzan baitta be euskeraz idazten. Eibarko Deportivoko boletiñari sartzen gentsan rebistatxua. Lau urtian nik eruan neban zuzendaritzia eta giro berezi bat emon netsan. Eta, bueno, han lan asko polittak ziran. Gaiñera, orokor… Era askotako lanak batzen genduzen eta bizittasun bat emon. Orduan egitten genduzen gauzak hórrek ziran.