Durango (Bizkaia)

Emaztea ezagutu zuenekoa

Emaztea ezagutu zuenekoa <p>Bere emaztea San Faustoko Olleriara etortzen zen josten ikasten Juanita Bizkarrarengana eta horrela ezagutu zuten elkar.</p>

Transkripzioa

- Josten etorten zan Olleridxara. Olleridxe San Faustokue, e! Beste Olleridxa bat euen Madalenan. Ta hor hiru urtien ibili zan ta gero hantxe, gero ezetu hantxe. Katillu ez dakit.
- Hor goidxen, Katillu, hori joan naz esaten.
- Joe, Katillu nik ezetu dot hantxe. Katillu bigarren pisuen, ha etxie baserridxe be han dau. Ta lehenengokuen euen hori jostune, Bizkarra, Juanita Bizkarra.
- A, bai? Ezetzen zendun Juanita?
- Jo, bai! Juanita Bizkarra. Bizkarra, alargun geratu zan gerran, ez euken familidxaik.
- Bai, ta umie be galdu ban bonbardeoan.
- Bai. Ba hantxe ibili zan urtietan, ta ba gero osaba bat euken gure etxe aurrien, Artekalien, ta ba handik ikusitte ba. Gero ba senide artekue be bai, ez zan senide, baia Garaidxen Etxeita ta Duñebeitti? Ba han euen mezkla bat, gure amaman aizta bat, Oarbeaskoa, ezkondu zan hango Duñabeittiko bataz.

Egilea(k): Oihane Amantegi