Maistrak zigortuta

Maistrak zigortuta <p>Eskolako pasadizo bat. Maistrak zigortu zuenekoa. Eskolara joateari utzi zion.</p>

Eskolako pasadizo bat. Maistrak zigortu zuenekoa. Eskolara joateari utzi zion.

Transkripzioa

-Ta behin batian nik ez takit tintakin o bata zuriya zikindu nion aldamenekuai. Ta esan zian: “Ponte ahí de rodillas mirando a la pared, y te voy a poner cuatro libros en cada…”. Ume bati in bihar zaiyo, ama hil berriya! “Te voy a poner cuatro libros en cada brazo, y como se te caigan vas a recibir tantas tortas… como, como libros tienes en las manos”. Noski, neri eroi! Liburua.
-Ta bildurra nun, ta /da/ zakan mahaiya, ta mahaiyan bara bat euki zun, eta ematen zituen hankian. Eta nei, ekusi nunian liburuak bazijuaztela, jun nitzan bere mahaiyea, ta hartu niyon makilla ta hua aurretik, eta ni atzetik, makillakin. Alde in nun, ta akabo! Gehiyo ez nitzan jun eskola.

Egilea(k): Idoia Etxeberria (Badihardugu Euskara Elkartea)