16 urterekin ebanisterian lanean

16 urterekin ebanisterian lanean <p>Zazpi bat urterekin hasi zen eskolan, 15 arte edo. 16 urterekin Antiguan hasi zen lanean, ebanisteria batean. Gerra ondoren, A&ntilde;organ ibili zen 37 urtean.</p>

Tamaina:

Zazpi bat urterekin hasi zen eskolan, 15 arte edo. 16 urterekin Antiguan hasi zen lanean, ebanisteria batean. Gerra ondoren, Añorgan ibili zen 37 urtean.

-Ta zu zenbat urtekin hasi ziñan eskolan?
-Ni, zortzikin o, uste det, zazpi-zortzi. […] hamabostak arte, hamabostekin ya, kanpoa. Geo 16kin, hasi nitzan lanian, ta bitartian juten nitzan lanea horrea, baserri horta. […] ta hamahiru zea, hamahiru urtekin hasi nitzan lanian, Antiguan, ebanisteria baten, han pasa nitun hamabi urte, ebanisteria. Geo etorri zan gerra, hua pasata geo sartu nitzan hemen, Añorgan, ta hemen in det lanian hogeita hamazazpi, treinta y siete, urte. Danian, danian in det 49 urte, lanian, cuarenta y nueve.
-Ez da gutxi. Eta Rezolanian in zendun lana hemen?

Egilea(k): Maddi Gallastegi