Bilaketa

Pasarteak (66)

• Mikeleteak eta Guardia Zibilak
    Media: Bideoaren ikonoa
  • 15 urterekin itsasora

13 urte arte mandatuak egiten ibili zen Patxi. 13 urterekin baserrira ...txoixu ta arrautzak" ta bixaldu ta, ba guk horrek mandatuk eitten genduzen etxin, arrebak lelengo eta gero ...arek fabrika ta gero geuk. Eta nik, ba, horretxek mandatuk eitten goxetik eskolaa berandu allaten nitxan be...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa

• Elizaren diktadura: mutikoak "teologo" eginda
    ...ziretan, eliza jun mezata, handik etorri, armoza, mandatuk-eta ein eta prepara, beatziretan eskola. Eta sar...
  • Saturrarango emakumeen kartzela
    ...i lortzen eben ezta ba? ta gu umik juten giñan ba mandatu eitxea. Ta andrak gerokun ba lortzen eben, lortu ...
  • Emazteak nola ezagutu
    ...ata urtebetean egon ondoren, lagun baten bitartez mandatua emanda hasi zen neska harekin.
  • "Txo" moduan mandatuak egiten

15 urterekin hasi ziren biak itsasoan lanean; mandatuak egiten. Itsasontzian lanean aritzen ziren gazte...n honei, eutsi hau..." holantxenik.

- Ordun, lehelengo txo modun, mandatuk eitten, eta?

• Familiako hastapenak itsas munduan
    ...xena ipinitzan Klotilde. Gurin attittak, attitte, mandatu /eitsan/ ein otsan neska batei ta: "Pentsako dot ...
  • Gabonetako ilusioa
    ...n. Gurin aizti zaharra zan besti, baiñe ha ez zan mandatuk ta eitten-ta, etxin beti. Ni nitxan holako alkau...
  • Jatekoaren truke mandatuak egin
    Nekane bi emakumeren etxera joaten zen gaztetan mandatuetan-eta laguntzera, horiek Gabonetan ematen ziete...oaren truke. Leihotik kantin bat eskegitzen zuten mandatuak bertan jartzeko.
  • 'Agurtza', 'Agurtzane' eta 'Maria Rosario'
    ...ostan, en su momento, neure amak, hasarre euanin. Mandature urten eta denpora asko tardaten baneban… "Agurt...

Emaitzak: 66 | Orriak: 1 2 3 4 5 6 7