Bilaketa

Pasarteak (19)

• Benta zaharra; lixa arraina lehortzen
    ... ez, miñon ama bai. -Ta atta nungua zen? -Atta Hondarbikua zen biño ez dakit non jaiyua den. -Portuarra?...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Aita batelarekin ibiltzen zen; txipiroitan
    ...ten hemen. Urte bat bazen, hotz haundiya ein zuen Hondarbiyan. Hotz izugarriya. Ta ordun etorri zen txipiroi...
  • Itsasoan hildakoak, barra txarra zelako
    ...eitteko… Biñon oan, zera, oan barra oso ondo digu Hondarbiyan. Oso ondo. -Kaia… -Espigoia ittikin, pues me...
  • Sareak eta tanatokiak
    ...ntokiya? -Bai. -Pues ixkerretara zen tanatokiya Hondarbiyan beti. Beti hala zen. Ta gure, guk beti esaten ...
  • Eskabetxean lanean, atunarekin
    ...erara, atun lanera, biño gu, nahiago, nik nahiago Hondarbiyan geldittu sarian. Ta gero ya hasi zen barkuk ge...
  • Aita, ofizio askotan ibilia
    ...burozko linterna.

-Ta zure atta nungua zen? -Hondarbikua! -Portuarra? -Portuarra. -Arrantzalia? -Ez...
  • Bueltan, ume denak frantsesez
    ...arrut norbere aldera. Ta ni beti pentsatzen: “hau Hondarbikua dun ba, hau Hondarbikoa dun …”, gero lagunak. Etorri giñenian, gu biño...
  • Jaizkibelera inaurkin bila
    ...o… Orduan hemen dena gurdi bidia baitzen! Zenbat… Hondarbiyan zenbat zien, berrehun ta zenbat baserri, denbo...
  • Zinemara Irunera
    ...ren. Ta faten giñen. -Eta hemen, Hondarribian? -Hondarbiyan ez zen. Geo jartu zuten ttiki bat itxe bat azp...

Emaitzak: 19 | Orriak: 1 2