Bermeo (Bizkaia)

Nazionalen garaipenak ospatzeko desfileak

Nazionalen garaipenak ospatzeko desfileak <p>Nazionalek herri bat hartzen zutenean, hori ospatzeko desfilea egin behar izaten zuten. Tortosako herria hartu zutenean, baina, herria ezagutzen ez zuenez, "Tortola nuestro es" esan zuen.</p>

- Eta horrek, nazionalak herririk herri sartzen zinien desfilek edo ez ziren eitten?
- Bitore: Klaro eitten ezan dana. Ni nai Tortoisa edo zer da hori herridxe.
- Anita: Tortosa.
- Bitore: Tortoisa-edo, nik ez daitz nik. Ta dxuten ezan garan guardidxetara sasoien oten ezan dalako manifestaziñue haurek imindxe, guardidxek imindxe. Ta guk ez duu dxakin Tortoisa herridxe bada be.
- Anita: Tortosa.
- Bitore: Ta guk "Tortola nuestro es, tortola nuestro es" Ta dxakin bez. Etorri guardidxe ta “pla!” arpidxen. Guk dxakin dxu Tortoisa ta zertzuk dizen ala? Guk ez duu dxakin,. Mundeka bai, Mundeka dxakin dxu non dauen, baie beste herririk ez. Ez dun urteten ezan da.

Egilea(k): Iratze Elizondo