Bermeo (Bizkaia)

Arazoak uholdetan errotan

Arazoak uholdetan errotan <p>Uholdeetan arazo asko sortzen dira errotan.</p>

Uholdeetan arazo asko sortzen dira errotan.

- Ta uridxolakaz?
- Uridxolakaz problemak handixek, uridxolakaz ze ure euridxek batzutan gogor botaten deunien trugonadak eta honek, ño! ba urek altxa ta destrosuk ein uretan ubidetan, apurtu, presak eruen erreka nagosidxen, presak be apurtu urek udxolatan, udxolatan. Bai, beti beti dau udxolatan galtzeidxek ubidetan eta gero baitte presan be bai, presan be igual ur handidxek apurtu presie apurtu ha be, barriro hormak-eta eitten, ta benga! Holan beti, baie ur handidxekaz beti arazon bat, arazon bat beti, beti beti gastue beti. Urek inddar asko, urek euridxe eitten dunin, buf! [...] garbittu ta. Urek inddar handidxe deko ta beti arazuek asko, asko arazuek. Baie harek pasaten dizenin ahaztu ostabe, hurrungo uretara arte pazientzidxe, pazientzidxe. Holan izeten izen da beti martxie.