Bergara (Gipuzkoa)

Behi-esnearekin gaztak egiten zituzten

Behi-esnearekin gaztak egiten zituzten <p>Behi-esne asko zutenean, gaztak egiten zituzten etxean. Ardiarenak baino suabeagoak izaten dira. Gaztak nola egiten diren. Batzuetan ardiaren legarra erabiltzen zuten, oihal batean bilduta; bestela, erositako gatzagia. Gaztak botatzeko ontziak nolakoak izaten ziren. Ahal den gehien zapaldu, oihal batekin estali eta lehortzen utzi.</p>

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan BER-333-018 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:

Behi-esne asko zutenean, gaztak egiten zituzten etxean. Ardiarenak baino suabeagoak izaten dira. Gaztak nola egiten diren. Batzuetan ardiaren legarra erabiltzen zuten, oihal batean bilduta; bestela, erositako gatzagia. Gaztak botatzeko ontziak nolakoak izaten ziren. Ahal den gehien zapaldu, oihal batekin estali eta lehortzen utzi.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia