Murinondo auzoko toponimia

Murinondo auzoko toponimia.

- Danian bidia?
- Miekatik gora bai!
- Ez, ez, Miekatik Laudatzera bidian.
- Bai?
- Baitta bi be bai! Behekua halamodukua, baiña goikua Miekatik erromaria bajaukak, ba, txabolia baiño… hori baiño goratxuauan ezkerretara? Handikan, behintzat, bide ona.
- Ez… Bueno, igual da.
- Ziarretan-ta piñudixan gaiñekaldetik zihar Laudatzera? Ta zerian, piñudixan erdittik be bai beste bat!
- Guk hemen bideik ezin dou topau ta… Miakaostia esan dozu?
- Bai. Hauxe, lehen esan dounori.
- Mieka hemen.
- Laudatz… Iruerreka.
- Bueno, aber. Mieka, Laudatz, Iruerreka. Hemendik […] bidia. Hemendik… hemen… bat igual hau izango dok.
- Bai, oiñezkua… oiñezkua… baiña hor, hor, hor nun dauen. Goratxuaotik beste bat, beste bat. Hau hobetxuaua. Baiña hamen be bidia, e? Hemen, hemen, hor markauta, gaiñera. Hor daok, hor, hor.
- Orduan, Miaka ostia?
- Mieka ostia izengo litzake… hau Iruerreka… hemendik hiru erreka hor juntatzen dia, goixen bi, behian hiru, Mieka ostia hauxe, hementxe inguruan, goiko bidetik hauxe. Hemen. […] bidetik hauxe Mieka ostia guk esaten douna, piñudixa-ta dauana.
- Bale.
- Hementxe, hementxe […] goraiñokua Mieka ostia. Gero hemendik harutz ya Laudatzaldera. Hemen beste txabola bat be badao…
- Hola esaten jatzue, Laudatzaldia?
- Laudatzaldia, bai. Honi ya Laudatzaldia esaten jako. Honi ya hamendik Laudatzaldera, ba…