Etxejabeari errentaren ordainketa noiz egiten zitzaion

Etxejabeari errentaren ordainketa noiz egiten zitzaion <p>Etxejabeari errenta garitan ordaintzen zitzaion. Artoa; oilaskoak; kapoiak... Gabon inguruan egiten zen ordainketa.</p>

Transkripzioa

- Eta zuk entzunda, errenteruak-eta --aintziña, e! gurasuen edo aittajunan sasoian-- jabiari, etxe-jabiari errentia garittan-eta pagatzen jakola?
- Bai. Honenbeste gari ta artua ta... Bai. Ta gero kapoiak be bai batzuk, edo oillasko edo... Hola izaten ei zan.
- Hori ze izaten zan, gabon inguruan edo?
- Bai! Baitta zera be bai [...], Aretxabaletako zera. Izena zela eukan be... "Koipe" esaten jotsenen.
- [...]
- Bai, horrek batzuk --danak ez eben eukiko, baiña batzuk-- askok, garixa, honenbeste gari, ta artua, ta gero gabonetan kapoiak eta hola. Gero igual, ba, horrek, gari-ereittiak eta asko gastau ein zian, ta gero, ba, dirutan izango zan.
- Ta garixa-ta ze izaten zan, hainbeste anega eta...?
- Bai. Etxe batzuk gehixao, zelako basarrixa dan. Beste batzuk gutxiao.