Morroiari "txandapasa"

Anizetaren alabak euren aita morroi egon zeneko kontuak kontatzen ditu. Ardoa egun berezietan bakarrik.

Transkripzioa

-Pilar (alaba): Gure aittak ezeban ba esaten, bera kriau egon zan lekuan, ardaua, bueltan baueltan pasau, paso bat.
- Nun eon zan ba?
- P.: Etxakixat, or San Juan errekan nun ero nun, esate juan nun be, pasau, ta mutikuei aurrera, txandapasa arei, enee, zela estendidu zeikien be, mutiko gizajuei, ardaua, oiñ eztala ona, baiña orduen e, umiei....
-P.: Ori akorduan eukitze juan arek, orduan eitte jozten ba aura, pasau danei, bueltan bueltan ardaua ta...
- Ardaorik ez, etxien ezkiñuan eraten e, Gabonetan, Gabonetan, konpotia be ardauakin eiñddakua, eta Kofraixetan da kitto....

Egilea(k): Jaione Isazelaia